Bucatarie

Curs de vioară şi pian „Micii Muzicieni”

CURS DE VIOARĂ GRADINITA „PARADISUL PRICHINDEILOR”

Cultivarea sensibilităţii copiilor prin muzică reprezintă un obiectiv esenţial în formarea şi dezvoltarea liberă, integră şi armonioasă a individualităţii, la formarea personalităţii creative a copilului şi a viitorului meloman.

Acest curs doreşte defapt o iniţiere în lumea artei, a sunetelor care să contribuie la dezvoltarea facultăţilor senzoriale, motrice, cognitive şi afective ale copiilor.

Studiile arată o corelaţie puternică între rezultatele bune de la şcoală şi studiul unui instrument muzical. Cântatul la un instrument presupune stimularea unei zone din creier care nu sunt utilizate în mod normal în acţiunile de zi cu zi. A cânta la vioară sau pian înseamnă o acţiune complexă de coordonare a mişcărilor, o concentrare susţinută şi o disciplină mentală sporită.

Studiul unui instrument conferă un sentiment de mulţumire faţă de propria persoană, îndeamnă la o perfecţionare continuă şi te determină să devii mai bun şi să creezi ceva nou. A cânta la un instrument are darul de a crea o atitudine pozitivă şi deschisă şi de îmbunătăţi imaginea de sine.

Clubul se desfăşoară săptămânal, având durata de 45 minute, sub îndrumarea doamnei Şiclovan Nicoleta, profesor de muzică, absolventă a Academiei de Muzică „Gh. Dima”.